KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla rodziców

 

Przedszkole Integracyjne nr 38

czynne jest w godzinach

7.00-17.00


 

Ważne sprawy!

Szanowni Państwo,

Już we wtorek rozpoczynamy nowy rok szkolny 2020/21.

W dalszym ciągu pracujemy w reżimie sanitarnym. Oznacza to, że organizacja pracy przedszkola dostosowana została do wymogów GIS. W praktyce wygląda to następująco:

- rodzice przyprowadzają i odbierają dziecko ze strefy I znajdującej się przy wejściu do przedszkola (nie wchodzą z dziećmi do szatni). W tym miejscu wyznaczony pracownik dwukrotnie dokonuje pomiaru temperatury dziecka, a rodzic wypełnia kwestionariusz. Temperatura równa lub powyżej 37,5st C jest wskazaniem do odmowy przyjęcia dziecka. Oprócz temperatury objawy zakażenia górnych dróg oddechowych (typu kaszel, katar), ból głowy, gardła, mięśni, ogólne złe samopoczucie zgłaszane przez dziecko są również wskazaniem do odmowy jego przyjęcia.

- w przypadku wystąpienia powyższych objawów chorobowych w trakcie pobytu dziecka w przedszkolu dziecko podlega izolacji, a rodzic jest informowany telefonicznie i zobowiązany do niezwłocznego odbioru dziecka i konsultacji lekarskiej. W przypadku potwierdzenia występowania choroby rodzic powiadamia o tym fakcie dyrektora przedszkola. Rodzic jest zobowiązany do aktualizowania danych kontaktowych (telefon do szybkiego kontaktu, adres mailowy)

- dziecko przyprowadzane i odbierane jest w godzinach pracy poszczególnych oddziałów:

oddział I

poniedziałek 7.00-16.00

wtorek 7.00-15.00

środa 7.00-15.00

czwartek 7.00-16.00

piątek  7.00-16.00

oddział II (dzieci 3-4-letnie)

poniedziałek-wtorek 8.00-17.00

środa- piątek 9.00-.17.00

oddział III ( dzieci 5-6-letnie i starsze)

poniedziałek- czwartek 7.30-16.30

piątek 8.00-16.00

Pożądane jest przebywanie przez dzieci jedynie we własnych oddziałach, nie przewiduje się łączenia grup. Dopuszcza się takie sytuacje jedynie w wyjątkowych, losowych przypadkach.

- wyposażenie sal zostało ograniczone do przedmiotów, które są możliwe do dezynfekcji. Dzieci nie będą mogły wymieniać się zabawkami, interakcje będą ograniczone, aby utrzymać zalecany dystans. Ograniczenia dotyczą także pobytu na placu zabaw. Oddziały przebywają na podwórku w różnych godzinach.

- dzieci nie wnoszą zabawek i innych przedmiotów z domu na teren przedszkola. Wyjątek stanowią dzieci z oddziału I i II. W okresie adaptacji (wrzesień) każde dziecko z tych oddziałów może przynieść jedną podpisaną zabawkę do pozostawienia w oddziale.

- w oddziale I i II przewidziany jest poobiedni odpoczynek. Należy wyposażyć dziecko w piżamę. Każde dziecko (niezależnie od oddziału) powinno posiadać kapcie, komplet ubrań na zmianę, strój na gimnastykę, podpisany grzebień. Na chwilę obecną nie przewiduje się mycia zębów.

- ogranicza się wejście na teren placówki osób trzecich, natomiast dopuszcza się kontakt rodzica bezpośrednio z nauczycielem oddziału po wcześniejszym umówieniu się telefonicznym lub mailowym. W związku z tym ograniczeniem w przedszkolu nie będą odbywać się teatrzyki, koncerty i inne imprezy. Nie będzie także zebrania z rodzicami.

- prosimy o zapoznanie się, podpisanie dokumentów umieszczonych w załącznikach oraz przyniesienie ich do placówki w dniu 1 września.

- w tym roku odbywać się będą następujące zajęcia dodatkowe:

Rytmika (oddział II i III)

Muzykoterapia (oddział I)

Gimnastyka korekcyjna (wszystkie oddziały)

Religia (oddział II i III)

W przypadku pytań prosimy o kontakt telefoniczny (22 620-29-31) lub mailowy z nauczycielkami poszczególnych oddziałów.

 

Wytyczne edukacyjne w czasie pandemiii

Zasady bezpieczeństwa w szkołach od września

wytyczne przeciwepidemiczne głównego inspektora sanitarnego-z-25-sierpnia-2020-r-dla-przedszkoli-oddzialow-przedszkolnych-w-szkole-podstawowej-i-innych-form-wychowania-przedszkolnego-oraz-instytucji-opieki-nad-dziecmi-w-wieku-do-lat-3--iv-aktualizacja

 

 

Rodzicu!

Rozmawiaj z nami, gdy czujesz niepokój

Pytaj, gdy jesteś zaciekawiony

Wyjaśniaj sprawy, kiedy czujesz potrzebę

 Jesteśmy dla Ciebie i Twojego dziecka.

Rozmowa

     to najwspanialszy sposób komunikacji, jaki wymyślono.

       Rozmawiajmy ze  spokojem, tolerancją, szacunkiem do rozmówcy, opanowaniem swoich emocji.


 

Wydział Oświaty i Funduszy Europejskich

 

Naczelnik

Łukasz Kasprzak

ul. Marszałkowska 87 lok.85

Tel. 22 4439180

e-mail: sro.oswiata@um.warszawa.pl


Kuratorium Oświaty w Warszawie

Al. Jerozolimskie 32

00-024 Warszawa

tel. Centrala: 22 551-24-00

e-mail: kuratorium@kuratorium.waw.pl

Elektroniczna Skrzynka Podawcza,

e-usługi (EPWiOD)