KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

NASZE KOLĘDOWANIE

Hej kolęda, kolęda...

Powoli, ale nieubłaganie zbliżają się święta. Zapędzeni w gonitwie za choinką, karpiem czy pierogami gubimy wiele, a czas ucieka nam między palcami. My postanowiliśmy go zatrzymać. W czwartek zebraliśmy się w sali gimnastycznej i pod czujnym okiem najlepszego dyrygenta (Pani Dyrektor) rozpoczęliśmy wspólne kolędowanie. W ruch poszły instrumenty, pianino dźwięcznie przygrywało a gardła się rozśpiewały.
Na chwilę czas jakby trochę zwolnił. Dzieci chętnie dzieliły się tym co dla nich najważniejsze w święta i Szanowni Państwo to nie nowe klocki czy inne prezenty tylko czas spędzony w gronie rodzinnym był dla dzieciaków najbardziej istotny. Było świetnie. Zachęcamy wiec do kolędowania w rodzinie.

A Państwu i Waszym rodzinom życzymy wspaniałych świąt Bożego Narodzenia spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, szczęśliwych, kojących, przeżytych w zgodzie ze światem i z sobą samym, pełnych życia i miłości.