KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Projekt edukacyjny "Przez śmiech do wiedzy"

W styczniu nasze przedszkole realizowało projekt edukacyjny "Przez śmiech do wiedzy - Pokonaj wirusa". Podczas projektu dzieci miały okazję obejrzeć kabaret edukacyjny pt. "Wycieczka do niewidzialnego świata", wykonać wraz z rodzicami grę planszową "Pokonaj złe wirusy i bakterie" oraz wspólnie z koleżankami i kolegami wykonać plakaty nt. "Co ja mogę robić każdego dnia, by pokonać wirusa?".
Nauczycielki przygotowały dla dzieci również inne atrakcje związane z wirusami i walką z nimi, a były to m.in. rozmowa na temat wiersza "Katar" J. Brzechwy, zabawa tematyczna "U lekarza", eksperyment badawczy "To, co niewidzialne", zapoznanie z piosenką "Zuzka, wiruska" czy zabawa ruchowa "Pan Zarazek".
Dzięki udziale w projekcie edukacyjnym dzieci poszerzyły swoją wiedzę na temat organizmów niewidzialnych gołym okiem, poznały zagrożenia związane z wirusami i bakteriami, utrwaliły zasady dotyczące profilaktyki antywirusowej, a także zachęciły się do spożywania różnorodnych produktów, które mają wpływ na wzmocnienie organizmu. Projekt bardzo spodobał się wszystkim dzieciom, był dla nich zabawny i ciekawy. Mamy nadzieję, że wiedza, jaką dzieci wyniosły poprzez realizację projektu zostanie z nimi na zawsze i będą ją stosować w codziennym życiu! :)